România

Angajamentul României pentru susţinerea ONU, reconfirmat de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall

​Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a reconfirmat angajamentul României pentru susţinerea ONU şi a subliniat importanţa continuării şi dezvoltării de proiecte de succes în domenii precum protecţia copilului şi combaterea violenţei domestice, în cadrul unei întrevederi avute vineri cu Sandie Blanchet, rezidentul coordonator a.i. al sistemului ONU în România şi reprezentant al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF la Bucureşti.<--break- />

Cu acest prilej, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a evocat intrarea în vigoare a Convenţiei de la Istanbul cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei în familie.

"Acesta reprezintă un proiect foarte drag mie pe care l-am dezvoltat împreună şi doresc să vă mulţumesc, încă o dată, pentru sprijinul acordat în îndeplinirea lui cu succes", a declarat ministrul Ana Birchall, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

În cadrul discuţiilor, oficialul român s-a referit la perspectivele colaborării viitoare dintre România şi sistemul ONU, cu accent pe continuarea Programului de ţară pentru perioada 2018 - 2022. Ministrul delegat Ana Birchall a menţionat că "este necesar să fie identificate cele mai eficiente modalităţi de a furniza asistenţa pe care o poate oferi ţara noastră, pentru a ne asigura că proiectele noastre vor avea un impact maxim în ţările beneficiare".

De asemenea, cele două părţi au convenit să demareze în perioada imediat următoare o serie de evenimente ce vor continua inclusiv sub egida Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

Ministrul Ana Birchall a exprimat, de asemenea, disponibilitatea autorităţilor române de a împărtăşi experienţa acumulată în procesul de tranziţie democratică, economică şi socială către state care cunosc evoluţii similare.

Totodată, ministrul delegat a evidenţiat că exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE va pune România în prim-plan european şi internaţional, oferind ţării noastre oportunitatea de a aduce în atenţie subiecte de mare interes, inclusiv în ceea ce priveşte protecţia copilului şi violenţa domestică, se arată în comunicatul MAE.

Oficialul UNICEF a apreciat, la rândul său, colaborarea României cu ONU, atât în ţară, cât şi în cadrul organizaţiei, prin participarea ţării noastre la diversele structuri ale acesteia.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

 

Lansarea selecției pentru posturi în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria

24.03.2017

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de…

Ceremonia deschiderii celei de-a 28-a ediţii a festivalului de teatru francofon de la Pecs

20.03.2017

În data de 16 martie 2017, ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca, a participat la ceremonia deschiderii…

Recepție de rămas bun a Consulului General Ioan Fodoreanu, la Seghedin, Ungaria

20.03.2017

În data de 17 martie 2017, ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, a participat la recepţia…

Recepție dedicată Agri Investors Conference, găzduită de Ambasada României la Budapesta în seara zilei de 8 martie.

14.03.2017

În seara zilei de 8 martie a.c., salonul Ambasadei României la Budapesta a găzduit recepția care a…