Întrebări frecvente

Traficul auto

Este interzisă circulaţia autocamioanelor în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, cu excepţia celor cu greutatea sub 7,5 tone şi celor care transportă animale sau mărfuri perisabile.

Majoritatea indicatoarelor şi semnelor coincid cu cele ale ţărilor europene. Pe drumurile publice folosirea fazei scurte a automobilelor este obligatorie, precum şi folosirea centurii de siguranţă. Folosirea radiotelefoanelor în autovehicule este permisă numai în cazul în care acestea sunt montate, fixate în interiorul automobilelor. Minorii sub 12 ani trebuie să fie asiguraţi în scaune speciale de transport, iar cei care au peste 12 ani trebuie să fi asiguraţi cu centura de siguranţă.

Cetăţenii care doresc să folosească autovehiculele proprietate personală înmatriculate în România, pot circula cu acestea în mod continuu sau cu mici întreruperi pe teritoriul statutului vecin, dar să nu depăşească 6 luni într-un an de zile.

Autostăzile sunt notate cu litera M, iar drumurile naţionale cu litera E. Drumurile secundare - numerotarea lor începe cu cifra drumului principal - sunt numerotate cu două, respectiv mai multe cifre. Taxa de autostradă se plăteşte pentru toate autostrăzile M1, M3, M5 şi M7. Limitele de viteză admise sunt următoarele: 50 km/h în interiorul localităţilor; 80 km/h (respectiv 70 km/h pentru autobuze şi autocamioane) în afara localităţilor; 100 km/h (respectiv 70 km/h pentru autobuze şi autocamioane) pe drumurile naţionale; 120 km/h (respectiv 80 km/h pentru autobuze şi autocamioane) pe autostrăzi. Parcarea se efectuează în locuri special amenajate în locurile special amenajate se achită taxe cuprinse între 180 - 250 forinţi. La unităţi hoteliere cu parcare proprie taxa este cuprinsă între 16 - 25 euro / zi.

Amenzile contravenţionale se pot achita la orice unitate poştală, doar pe baza cecului primit cu ocazia constatării şi aplicării sancţiunii de către poliţia rutieră. Se recomandă achitarea acesteia imediat deoarece în caz contrar contravenienţilor nu li se va mai permite intrarea pe teritoriul Ungariei, iar amenda nu poate fi achitată în România sau la reprezentanţele consulare şi diplomatice ungare din străinătate.

     

Lansarea selecției pentru posturi în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria

24.03.2017

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de…

Conferința și expoziția cu tema „O UNIUNE TOT MAI STRÂNSĂ – Moștenirea Tratatelor de la Roma pentru Europa de astăzi”

28.03.2017

Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Ambasada Republicii Italiene la București și Reprezentanța Comisiei…

Interviu al Ambasadorului României la Budapesta în revista Capital

28.03.2017

Ambasadorul României la Budapesta: Mediul de business românesc, puțin cunoscut investitorilor maghiari I…

Ceremonia deschiderii celei de-a 28-a ediţii a festivalului de teatru francofon de la Pecs

20.03.2017

În data de 16 martie 2017, ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca, a participat la ceremonia deschiderii…