Actualitatea ambasadei

Participare a șefului Misiunii la seminarul internațional ”Dezvoltarea integrată a regiunii de frontieră. Bune practici franceze”

 

 

 

 

În data de 27 noiembrie, ambasadorul Marius Lazurca a participat la Debrecen, la Centrul Kolcsey, la evenimentul ”Dezvoltarea integrată a regiunii de frontieră. Bune practici franceze”. Organizat de Serviciul Initiativelor de Cooperare Transfrontaliera din Europa Centrala (CESCI), evenimentul s-a bucurat de prezența primarului orașului, DL. László Papp, a ambasadoarei Franței la Budapesta, Dna Pascale Andréani, și a subsecretarului de stat din Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior din Ungaria, Dl. Péter Kiss-Parciu.

În cuvântul introductiv, șeful Misiunii s-a referit la experiența pozitivă a Programului Interreg România-Ungaria 2014-2020 și la hotărârea țării noastre de a aplica bunele practice învățate în perioada de implementare următoare, 2021-2027. La seminarul internațional a fost prezent și Dominique Lorette, Șef-serviciu Afaceri Europene și Cooperare Transfrontalieră, Regiunea Grand-Est, care s-a referit la experiența de mai multe decenii de cooperare regională a Regiunii.

Întâlnire a șefului Misiunii cu membri ai conducerii Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria

02.12.2019

În data de 27 noiembrie, a avut loc la sediul din Gyula al Autoguvernării pe Țară a…

Participarea șefului Misiunii la celebrarea Zilei Naționale a României la Szeged

02.12.2019

În data de 27 noiembrie 2019, la invitația domnului Daniel Banu, consulul general al României …

Participarea şefului Misiunii la cea de-a 70-a aniversare a Liceului "Nicolae Bălcescu" din Gyula

02.12.2019

În data de 30 noiembrie a avut loc la Gyula sărbătorirea celei de-a 70-a aniversări de la…

Participare a șefului Misiunii la seminarul internațional ”Dezvoltarea integrată a regiunii de frontieră. Bune practici franceze”

02.12.2019

În data de 27 noiembrie, ambasadorul Marius Lazurca a participat la Debrecen, la Centrul…