Actualitatea ambasadei

Participarea la a 13-a ediție a mesei rotunde „Romania and Hungary in the Globalised world and partners in the European integration”

În data de 26 septembrie 2019, a avut loc la Budapesta cea de a 13-a ediție a mesei rotunde „Romania and Hungary in the Globalised world and partners in the European integration”, organizată sub egida Academiilor din România și Ungaria.

Ambasadorul Marius Lazurca a susținut un discurs de deschidere a mesei rotunde, în care a punctat că în ultimii 25 de ani România și Ungaria au dezvoltat o relație complexă, tradusă într-un cadru legal sofisticat, un dialog politic și tehnic funcțional, un comerț bilateral înfloritor și investiții reciproce semnificative. A arătat de asemenea că țările noastre au nevoie de proiecte comune de natură economică, care să îmbunătățească parteneriatul existent. Consolidarea suplimentară a cooperării economice trebuie realizată prin echilibrarea comerțului bilateral, încurajarea extinderii investițiilor și prin interconectarea adițională a sistemelor noastre energetice.

Alegeri Prezidențiale 2019

03.09.2019

Votul în străinătate Votul prin corespondență …

Eveniment RoCham dedicat protecției datelor personale

15.11.2019

În data de 12 noiembrie, ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, a participat la un…

Participare la evenimentul anual al Programului Interreg V-A România-Ungaria

15.11.2019

În data de 11 noiembrie, la Pecica, a avut loc Evenimentul anual al Programului Interreg V-A dedicat…