Actualitatea ambasadei

Reuniunea dedicată rezultatelor Președinției României a Consiliului UE cu ministrul de stat pentru afaceri europene Attila Steiner

   

 

 

 

La 3 octombrie 2019 Ambasadorul României a găzduit o reuniune diplomatică dedicată bilanțului Președinției României a Consiliului UE din primul semestru al anului în curs. Evenimentul l-a avut ca invitat special pe Ministrul de Stat pentru Afaceri UE al Ungariei Attila Steiner. Au fost prezenți diplomați de la ambasadele statelor din spațiul euro-atlantic, statelor care participă la Parteneriatul Estic cu UE, Reprezentanța Comisiei Europene în Ungaria, precum și reprezentanți de la Ministerul Justiției și Afacerilor Europene al Ungariei.

În discursul său de bun venit Ambasadorul României l-a felicitat pe Ministrul Steiner pentru recenta nominalizare și a evocat bilanțul pozitiv al Președinției României la Consiliul UE, inclusiv din perspectiva relațiilor de cooperare cu Ungaria. Ministrul Steiner a felicitat la rândul său fosta Președinție a României la conducerea Consiliului UE pentru rezultatele obținute și pentru exercitarea președinției în mod neutru și imparțial.

Zilele de consultanță româno- ungare pe tema pensiilor 2019

15.10.2019

În perioada 12-14 noiembrie 2019, in organizarea comună a Casei Naționale de Pensii Publice…

La alegerile prezidențiale 2019 nu se va putea vota cu titlul de călătorie

16.09.2019

Ambasada României la Budapesta vă aduce la cunoștință că a fost adoptată Ordonanța de Urgență a Guvernului…

Alegeri Prezidențiale 2019

03.09.2019

Votul în străinătate Votul prin corespondență …

Participarea ambasadorului României la o conferinţă româno-ungară

22.10.2019

În data 18 octombrie 2019, şeful Misiunii a participat la o conferinţa…