Actualitatea ambasadei

Președinția României a Consiliului UE. Conferință a Profesorului Daniel Dăianu la Academia Ungară de Științe

​ 

 

 

 

În data de 18 iunie, Profesorul Daniel Dăianu a susținut la Academia Ungară de Științe o prelegere cu titlul Can EU strengthen its economic sovereignty. Evenimentul este parte a programului Ambasadei României la Budapesta de prezentare a priorităților și acțiunilor țării noastre în cursul Președinției Consiliului UE și a fost organizat împreună cu Academia Ungară de Științe.

În cursul conferinței sale, academicianul Dăianu a trecut în revistă principalele dificultăți de natură economică pe care Uniunea le întâmpină în ultimii ani, într-un context global din ce în ce mai competitiv. Prelegerea a ilustrat și preocuparea Președinției române de a rămâne angajată în creșterea competitivității economiei europene, prin stimularea conectivității, digitalizării și inovației tehnologice de vârf. În cuvântul său de deschidere, Marius Lazurca, ambsadorul României la Budapesta, s-a referit la legătura tematică intrinsecă dintre prelegerea academicianului Daniel Dăianu și una din prioritățile fundamentale ale programului Președinției românești la Consiliul UE: creșterea relevanței UE ca actor politic și economic global.
La evenimentul, desfășurat sub forma unui mic-dejun de lucru, au participat 50 de invitați: ambasadori, diplomați, consilieri economici, profesori și cercetători din domeniul economiei și afacerilor europene, lideri din societatea civilă, jurnaliști de specialitate. Un partener important în cadrul evenimentului a fost clubul de afaceri româno-ungar RoCham.

 

Zilele de consultanță româno- ungare pe tema pensiilor 2019

15.10.2019

În perioada 12-14 noiembrie 2019, in organizarea comună a Casei Naționale de Pensii Publice…

La alegerile prezidențiale 2019 nu se va putea vota cu titlul de călătorie

16.09.2019

Ambasada României la Budapesta vă aduce la cunoștință că a fost adoptată Ordonanța de Urgență a Guvernului…

Alegeri Prezidențiale 2019

03.09.2019

Votul în străinătate Votul prin corespondență …

Participarea ambasadorului României la o conferinţă româno-ungară

22.10.2019

În data 18 octombrie 2019, şeful Misiunii a participat la o conferinţa…