Actualitatea ambasadei

Întrevedere cu vicepreședintele Fidesz, Szilard Nemeth

La 6 noiembrie 2018, ambasadorul României în Ungaria a avut o întrevedere cu Szilárd Németh, vicepreședinte al Fidesz și secretar de stat în Ministerul Apărării din Ungaria. Întâlnirea a avut loc înainte de efectuarea unei vizite private  de către Szilárd Németh în România și a prilejuit un schimb de opinii pe teme bilaterale de interes.

Cei doi oficiali au discutat despre cinstirea memoriei militarilor înhumați în România și Ungaria și cooperarea pe linia autorităților române și ungare cu atribuții în domeniu. Ambasadorul României a subliniat importanța coordonării celor două părți în cadrul acțiunilor care vizează momente de vizitare a monumentelor și cimitirelor militare și a evidențiat semnificația publică a acestor acțiuni, care au rolul de a aprofunda și mai mult, în mod sectorial, dialogul bilateral româno-ungar.

Secretarul de stat Szilárd Németh a manifestat deschidere pentru valorificarea perspectivei securitare regionale similare și a evocat valoarea unor proiecte specializate derulate de cele două state, amintind experiența comună româno-ungară în gestionarea situațiilor produse de inundații și alte catastrofe naturale.

Întâlnire a șefului Misiunii cu membri ai conducerii Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria

02.12.2019

În data de 27 noiembrie, a avut loc la sediul din Gyula al Autoguvernării pe Țară a…

Participarea șefului Misiunii la celebrarea Zilei Naționale a României la Szeged

02.12.2019

În data de 27 noiembrie 2019, la invitația domnului Daniel Banu, consulul general al României …

Participarea şefului Misiunii la cea de-a 70-a aniversare a Liceului "Nicolae Bălcescu" din Gyula

02.12.2019

În data de 30 noiembrie a avut loc la Gyula sărbătorirea celei de-a 70-a aniversări de la…

Participare a șefului Misiunii la seminarul internațional ”Dezvoltarea integrată a regiunii de frontieră. Bune practici franceze”

02.12.2019

În data de 27 noiembrie, ambasadorul Marius Lazurca a participat la Debrecen, la Centrul…